Barion Pixel

BLOG

Történetek

A Háttérhatalom

2021.02.11.

Már talán megszokhattátok, hogy az elmúlt hónapokban igencsak intenzíven jelen voltunk a közösségi médiás felületeken. Mind facebookon, mind Instagrammon állandó posztáradattal igyekszzük tudtotokra adni, mi történik éppen a Hajnali Sörfőzők háza táján. Ezt azért is gondoljuk kifejezetten fontosnak, mert ezekben az ínséges időkben személyesen sajnos nem találkozunk.És annak is iszonyatosan örülünk, hogy folyamatosan reagáltok és …

A Háttérhatalom Read More »

A Malt Eater hosszú története, röviden

2021.01.31.

Miért is főz egy sörfőző csapat portert? Amikor először lefőztük a malt eater alapját, még csak nem is gondoltuk, hogy valaha nagyban fogjuk ugyanazt csinálni: óriási lelkesedéssel, nagy várakozással, kíváncsian főzni sört. Emlékszem, hogy az első recept kialakításánál sok külföldi portált bújtunk, hogy milyen barna sörök léteznek, mert már kissé untuk az ipákat, aztán kipróbáltunk …

A Malt Eater hosszú története, röviden Read More »

Főzdenaplók

Főzde naplók II. rész – A maláta

2021.02.04.

Alapok a malátáról:                A maláta lényegében a gabonafélék hőkezelt változata. Ide tartozik az árpa, a búza, a zab, a rozs stb. Azért hőkezeljük a gabonamagot, hogy hozzá tudjunk férni a gabonában található cukrokhoz és enzimekhez. Ezek a cukrok és enzimek alkotják a sör érdemi gerincét. Nyers változatukban (egyenesen a szántóföldről learatva) a keményítők ezekben …

Főzde naplók II. rész – A maláta Read More »

Főzde naplók I. rész – A víz

2021.01.20.

A vízről általában: A sörnek több mint 90%- a víz, így nem mindegy, milyen paraméterekkel rendelkező vízzel készítjük sörünket. Egy liter sör elkészítéséhez átlagosan 5-6 liter vagy akár még több vizet használunk fel. Ezen felül pedig még öblítésre, tisztításra, mosásra is szükséges víz, a főzés előtt és után. Ahhoz, hogy kiváló minőségű sört tudjunk főzni …

Főzde naplók I. rész – A víz Read More »

hu_HUHungarian