Barion Pixel

Kik vagyunk?

Amiért létrejöttünk

Létrejöttünkkor így fogalmaztunk:

Évek óta foglalkozunk azzal, hogy egyre jobb, finomabb és különlegesebb kézműves söröket főzzünk a magunk örömére. A kritikusaink saját magunk voltunk eddig, és igen magasra tettük a mércét. Most, hogy a saját elvárásainknak megfeleltünk és úgy éreztük, hogy a konyha után a hátsókertet is kinőttük, nagyobb játszóteret kerestünk magunknak és kézművesből kisüzemivé váltak söreink!
Így lettünk mi a pilisborosjenői gerilla sörfőző csapat. 

b52-013-DSCF3945
DCIM100MEDIADJI_0951.JPG

Amikor létrejöttünk

2016-ban készült el első kísérleti kézműves sörünk otthonunkban. A saját maximalizmusunk és közeli hozzátartozóink biztatására ezt újabb és újabb főzések követték. IPA, APA, búza és porter sörök követték egymást a listán. A recepteket tökéletesítettük, és a technológiánk is szép lassan kikristályosodott. 2018-ban léptük meg az első igazán nagy lépést, és lefőztük első nagyközönségnek szánt sörünket a FRAKTÁLT, melyet a pilisborosjenői B52 Jazzfeszten hatalmas sikerrel mutattunk be. Folyamatosan tanulunk, tapasztalunk, fejlődünk. Pozitívan nézünk a jövőbe és igyekszünk minden sörünkből a maximumot kihozni.

De Miért Hajnali?

A ’Hajnali Sörfőzők’ név sok szálon kötődik a sörfőző csapathoz. Többféleképpen értelmezhető. Nem egyszer a kemény munka vagy a szórakozás húzódott el hajnalig. Jellemzően a jó hangulatú sörfőzések is hajnalig tartanak, hogy minden munkafolyamatot le tudjunk zárni! Vagy éppenséggel a hajnalok hajnalán kezdjük meg.

b52-006-DSCF4891
DCIM101MEDIADJI_0034.JPG

Terveink

Vajon mi lehet az álma egy gerilla csapatnak? Természetesen az, hogy felépítsenek egy sörfőzdét ott, ahol még nincsen, a szülőfalujukban, Pilisborosjenőn. Ez a cél lebeg szemünk előtt, és éjt nappallá téve ezen dolgozunk keményen. Bízunk benne, hogy minél előbb kiszerelhetjük az első eresztést saját sörfőzdénkben. Addig is fontos számunkra, hogy folyamatosan fejlődjünk és kísérletezzünk. Számunkra fontos a közvetlenség, így igyekszünk mindenhol ott lenni, ahol csak a söreink folynak. Azt szeretnénk, hogy a mi söreink nem csak kellemes ízeket, hanem maradandó élményt is nyújtsanak. Így lesz számunkra igazi élmény a sörfőzés.

Monyó

Molnár András, "Monyó"

Még az ősidők előtt kezdett el sört főzni. Nos, a hasonló néven nevezett sörfőzdéhez nincs köze....sörfőző csapatunk egyik alapítója, első hivatalos sörfőzője! Szerencsére nem olyan sötét, mint a kedvenc Portere, de a humora sem olyan keserű, mint a Fraktál! Nagy álma már évek óta, hogy sörfőzdéje legyen a faluban, és minden nap dolgozik ezért. Kérdezzetek tőle bátran, hiszen történelem-német szakos tanárként a sörfőzés és a Hajnali sörfőzők történetét is a legapróbb részletekig tudja! 

 

andras.molnar@hajnalisorfozok.hu

gyenis

Gyenis Péter

Gyenis Péter alias „Csendestárs” a csapat leghiggadtabb tagja, igazán hidegvérű egyben második hivatalos sörfőzője. Természetes élőhelye a nagyváros, jellegzetes megjelenése a sárga-fekete színű focimez Hajnali logóval.  Az éj leple alatt azonban ez a nagyragadozó is gyakran kimerészkedik a pilisi erdőkkel körülölelt közeli kisfaluba, hogy ott sörrel megrészegítse a helyieket. lyenkor álruhát ölt, de könnyen felismerhető a szíve fölött viselt „Hajnali sörfőzők” feliratú logóról.

 

gyenis.peter@hajnalisorfozok.hu

 

hu_HUHungarian